27 сентября 2019, 09:55

Більше 2 мільярдів гривень ПДФО - внесок бізнесу і громадян Луганщини до бюджетів всіх рівнів

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Луганській області, за січень-серпень 2019 року до Державного бюджету надійшов 521 млн грн податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО). Цей показник перевищує минулорічний на 69,4 млн грн, або на 15,4 відсотка.

Місцеві громади за вісім місяців поточного року отримали 1 млрд 530 млн грн ПДФО. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 217,8 млн грн, або на 16,6 відсотків.

Таким чином, загальна сума надходжень до бюджетів всіх рівнів у регіоні склала 2 млрд 51 млн гривень.

За цими показниками – не лише ефективна діяльність органів ДПС в адмініструванні податку, а й відповідальна позиція бізнесу та громадян Луганщини, котрі розуміють важливість фінансової безпеки нашої держави в нинішній складний час. Невипадково, надходження ПДФО за рахунок добровільної сплати складають майже 96 відс. від його загальних надходжень.

У відомстві наголосили, що ПДФО є основним джерелом наповнення місцевих скарбниць. В структурі надходжень до місцевих бюджетів Луганщини він займає позицію лідера - 68 відс. від загальної суми податків і зборів і є бюджетоутворюючим для місцевих громад.

Фахівці ДПС постійно здійснюють низку заходів, у напрямку детінізації економіки загалом та ринку праці зокрема. Працюючі жителі територіальних громад повинні бути зацікавлені саме в легальній оплаті праці. Адже стан фінансового забезпечення соціально-економічних програм на місцевому рівні найбільше залежить від рівня сплати ПДФО.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/09/2019-09-27-2.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024