Єдинник змінив місце провадження діяльності: коли повідомити податкову?. Ірта-Fax (версія для друку) 01 октября 2019, 09:58

Єдинник змінив місце провадження діяльності: коли повідомити податкову?

У Головному управлінні ДПС у Луганській області розповіли. Відповідно до пункту 299.7 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) до реєстру платників єдиного податку вносяться такі відомості:

прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи - підприємця,
реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відповідну відмітку у паспорті);
податкова адреса суб’єкта господарювання;
місце провадження господарської діяльності;
обрані фізичною особою - підприємцем першої та другої груп види господарської діяльності;
ставка єдиного податку та група платника податку;
дата (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування;
дата реєстрації;
види господарської діяльності;
дата анулювання реєстрації.
При цьому у разі зміни відомостей, передбачених підпунктами 1 - 5 пункту 299.7 ПКУ, до реєстру платників єдиного податку в день подання платником відповідної заяви вносяться відповідні зміни.

У разі зміни прізвища, імені, по батькові фізичної особи - підприємця або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків) заява подається протягом місяця з дня виникнення таких змін.

Якщо змінилася податкова адреса суб’єкта господарювання, місце провадження господарської діяльності, види господарської діяльності, заява подається платниками єдиного податку першої і другої груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

У разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку третьої групи разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни.

Строки подання заяви на зміну ставки та групи платників єдиного податку визначені в пункті 293.8 ПКУ.

За бажанням платника контролюючий орган видає витяг з реєстру платників єдиного податку.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/10/2019-10-01-2.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024