На Луганщині СБУ виявила черговий схрон з військовими засобами ураження, залишений бойовиками. Ірта-Fax (версія для друку) 09 октября 2019, 12:15

На Луганщині СБУ виявила черговий схрон з військовими засобами ураження, залишений бойовиками

У межах здійснення системних заходів з протидії незаконному обігу зброї співробітники Служби безпеки України виявили на Луганщині чергову схованку з військовими засобами ураження.

На території покинутого приватного домоволодіння у Гірському Попаснянського району із підземного схрону вилучено два реактивних протитанкових гранатомети РПГ-22 та майже 900 набоїв для стрілецької зброї. За наявною інформацією, це один із арсеналів, що був облаштований поблизу лінії розмежування бойовиками гібридних окупаційних військ РФ, дислокованих у Первомайську.

Кілька днів тому в Гірському правоохоронці вилучили зі схованки боєприпаси. Схрон облаштували ті ж самі бойовики для вчинення терористичних актів на підконтрольній українській владі території.

З початку 2019 року в Луганській області Служба безпеки України попередила понад 20 фактів потрапляння військових засобів ураження в незаконний обіг. Вилучено 37 одиниць зброї, понад 13 тисяч одиниць боєприпасів, майже 4 кг вибухових речовин. Судові вироки отримали п’ять правопорушників, причетних до незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки.

У взаємодії з представниками Національної поліції України заходи з виявлення та вилучення засобів ураження тривають.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/10/2019-10-09-7.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024