Обсяг доходу «єдинника» перевищив один мільйон гривень – застосування РРО є обов’язковим. Ірта-Fax (версія для друку) 10 октября 2019, 10:54

Обсяг доходу «єдинника» перевищив один мільйон гривень – застосування РРО є обов’язковим

У Головному управлінні ДПС у Луганській області нагадали. Відповідно до п.296.10 ст.296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку: першої групи та другої - четвертої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 мільйон гривень.

У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 мільйон гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов'язковим.

Застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку.

Звертаємо увагу. Норми цього пункту не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення. Тобто, такі платники повинні використовувати касові апарати незалежно від обсягу отриманого доходу.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/10/2019-10-10-3.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024