24 октября 2019, 11:27

Понад 90 млн грн ПДВ відшкодовано платникам податків Луганщини

В Головному управлінні ДПС у Луганській області повідомили, що за січень-вересень 2019 року платники податків Луганщини подали 99 заяв про повернення суми бюджетного відшкодування на розрахунковий рахунок в банку. Загальна сума заявленого бюджетного відшкодування становить 133,7 млн гривень. В аналогічному періоді минулого року подано 92 заяви на загальну суму 153,9 млн гривень.

За результатами перевірок поданих заяв за 9 місяців поточного року встановлено завищення суми ПДВ, яка підлягає бюджетному відшкодуванню на рахунок платника у банку, на 30,4 млн гривень.

На розрахункові рахунки в банку платникам вже повернуто 90,2 млн грн податку на додану вартість, заявленого до бюджетного відшкодування.

На сьогодні платники, які мають право на бюджетне відшкодування, отримують його у разі узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, а у випадках, визначених ПКУ,- за результатами документальної перевірки.

Камеральною вважається перевірка, яка проводиться у приміщенні контролюючого органу виключно на підставі даних, зазначених у податкових деклараціях (розрахунках) платника податків. Показники, відображені платником у податкових деклараціях, порівнюються з аналогічною інформацією, наявною у реєстрах і звітності. Найбільша частина показників декларації з ПДВ зіставляється з даними Єдиного реєстру податкових накладних.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/10/2019-10-24-5.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024