Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
25 октября 2019, 17:44

Служба зайнятості Луганщини продовжує роботу щодо стимулювання самозайнятості безробітних громадян

Упродовж січня-вересня 2019 року в центрах зайнятості Луганської отримали області одноразову виплату допомоги по безробіттю та відкрили власну справу 45 безробітних. Серед новостворених підприємців 21 жінка, 16 осіб – молодь у віці до 35 років, 13 учасників АТО (ООС).

Для своєї підприємницької діяльності наші клієнти обрали надання юридичних та страхових послуг, виробництво хліба і хлібобулочних виробів, виготовлення виробів з бетону, перевезення пасажирів та вантажів, обслуговування транспорту, розведення тварин та вирощування овочів, виробництво дерев’яних будівельних конструкцій, механічну обробку металевих виробів, бухгалтерський облік та аудит, наукову діяльність, роздрібну торгівлю, надання послуг перукарнями та салонами краси, постачання готових страв тощо.

Безробітна Анна Золіна – учасниця АТО, звернулася до Білокуракинського центру зайнятості в пошуку роботи. Жінка відвідала семінари «Як розпочати свій бізнес?», «Основи бізнес-планування» та тренінг з пошуку ідей, і вже у травні вирішили розпочати роздрібну торгівлю дитячим взуттям. Сьогодні у магазині підприємниці широкий вибір товару, також покупцям надається кваліфікована допомога лікаря у підборі ортопедичного і профілактичного взуття.

Лисичанин Іван Васильєв за освітою конструктор. Залишившись без роботи, звернувся до міського центру зайнятості, де і дізнався про можливості реалізувати себе у якості підприємця. Отримавши одноразову допомогу, чоловік придбав спеціальний принтер, який допомагає створювати проекти для плазмової різки металу. Після реєстрації підприємницької діяльності, став співвласником компанії у Сєвєродонецьку, що надає послуги з розкрою листового металопрокату за кресленням замовника на верстаті плазмового різання. Наразі чоловік розмірковує над розширенням бізнесу.

Ольга Леонова живе у Кремінній. Жінка має великий досвід роботи в сфері бухгалтерського обліку, тому з радістю скористалася фінансовою підтримкою служби зайнятості й допомогою у складанні бізнес-плану. Тепер вона самостійно надає бухгалтерські послуги фізичним та юридичним особам у Кремінському районі та інших містах області: складає квартальні та річні звіти, веде комплексний облік на малому підприємстві, надає консультації по заповненню податкових декларацій. Ольга постійно збільшує свою клієнтську базу і в майбутньому планує створити нові робочі місця.


+Поширити: