Платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, поповнили місцеві бюджети Луганщини на 27,6 мільйонів гривень. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
30 октября 2019, 11:01

Платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, поповнили місцеві бюджети Луганщини на 27,6 мільйонів гривень

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Луганській області, надходження до місцевих бюджетів від юридичних та фізичних осіб - платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за січень-вересень 2019 року складають 27 млн 637 тис. гривень. Цей показник у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшився на 6 млн гривень.

Нагадаємо, що обов’язок зі сплати даного податку виникає у власників житла та нежитлової нерухомості. При цьому слід врахувати що Податковий кодекс містить норму щодо зменшення об’єкта оподаткування, в залежності від виду нерухомого майна. Приміром, власники квартир до 60 квадратних метрів взагалі не є платниками даного податку. Також не сплачують до бюджету податок і власники житлових будинків, якщо їх площа не перевищує 120 квадратних метрів. Якщо фізична особа має у власності одночасно і квартиру, і будинок, то 180 квадратних метрів спільного метражу також не підлягає оподаткуванню.

Разом з тим, якщо у фізичної особи у власності перебуває квартира (частка), загальна площа якої перевищує 300 квадратних метрів, або житловий будинок, площа якого більша 500 квадратних метрів, то сума податку додатково збільшується на 25000 грн. на кожний такий об’єкт. Кількість фізичних осіб, які проживають у такому об’єкті нерухомості, при цьому, значення не має.

Щодо ставок податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, то вони, як і раніше, встановлюються рішеннями сільських, селищних, міських рад або радою об’єднаних територіальних громад.


+Поширити: