13 ноября 2019, 15:08

Луганський обласний центр зайнятості 12 листопада організував прес-тур до Марківського району

Луганський обласний центр зайнятості 12 листопада організував прес-тур до Марківського району. Журналісти відвідали сільськогосподарське товариство, що займається вирощуванням зернових та олійних культур, побачили торговельні й виробничі потужності місцевого приватного підприємця.

Виробничий директор ТОВ «Агрофірма «Марківське» Олександр Палазюк розповів, що підприємство створене у 2014 році. За цей час штат працівників збільшився з 92 до 148 осіб. Цього року за сприянням центру зайнятості на підприємство працевлаштували 70 безробітних громадян, 24 працівника пройшли курси підвищення кваліфікації. «Наразі агрофірма відчуває дефіцит керівників середньої ланки. Тому ми із задоволенням приймаємо молодих фахівців, в тому числі – випускників Марківського аграрного ліцею. Разом з центром зайнятості ми регулярно проводимо профорієнтаційні заходи, адже у нас молодь може пройти виробничу практику і потім отримати постійне місце роботи та набувати досвід», - підкреслив Олександр Палазюк.

Підприємець Ігор Петренко розпочав роздрібну торгівлю будівельними матеріалами у Марківці з 2001 року. «Робота в торгівлі показала, які напрямки діяльності треба розвивати в нашому районі, тому згодом я придбав різне обладнання і почав виготовляти на замовлення людей деталі з металу та жерсті, рукави високого тиску, що використовуються в сучасній аграрній техніці. Тепер до нас звертаються клієнти з сусідніх районів. Також відкрили цех з виготовлення різних бетонних виробів».

Розвиток виробництва сприяв створенню нових робочих місць та потребував додаткових помічників, за ними підприємець вже п’ять років звертається до центру зайнятості. Сьогодні він використовує працю восьми найманих працівників. Цього року створено робоче місце менеджера з продажу та підсобного робітника: працевлаштовано двох безробітних з компенсацією ЄСВ.

На даний час у ФОП працює Максим Сич – переселенець з Луганська, за якого роботодавець отримує компенсацію заробітної плати. Раніше хлопець продавав будівельні матеріали у гіпермаркеті «Епіцентр». Завдяки центру зайнятості він отримав роботу завідувача відділом сантехніки у розширеному магазині нашого клієнта.

Сергій Лисенко – колишній учасник АТО. Завдяки центру зайнятості чоловік тиждень тому влаштувався на роботу до ФОП Петренко і наразі задіяний у виробництві тротуарної плитки.

«Ми на початку шляху! Будемо розвиватися далі і набирати співробітників у службі зайнятості», - підкреслив підприємець.

Директор Марківського районного центру зайнятості Олександр Піляшенко зауважив, що служба зайнятості готова надати і фермерам, і підприємцям цілий спектр послуг: підбір кадрів, підготовка та навчання фахівців на замовлення, компенсація ЄСВ за створення нових робочих місць, допомога в організації тимчасових робіт тощо. «Чим більше у нас буде роботодавців, тим менше буде безробітних. Таким чином від співпраці з нами виграють усі!» - наголосив Олександр Піляшенко.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/11/2019-11-13-20.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024