На Луганщині судитимуть керівника підприємства, через допущені порушення якого загинула людина. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Криминал / Региональные
21 ноября 2019, 16:46

На Луганщині судитимуть керівника підприємства, через допущені порушення якого загинула людина

Старобільською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно керівника одного з підприємств району, через допущені порушення якого загинув підлеглий – 19-річний мешканець м. Старобільська.

За матеріалами слідства, на початку лютого 2018 року на підприємстві з обробки деревини працівник, не будучи навченим роботі на виробництві, заліз у бункер для накопичення деревинної стружки та тирси, щоб його очистити. Юнака засипало відходами деревообробної промисловості, що призвело до його загибелі.

Встановлено, що потерпілий офіційно не працевлаштований на даному підприємстві, а тому, відповідно, не проходив будь-якого інструктажу з техніки безпеки, був допущений керівником до виконання робіт з підвищеною небезпекою без дотримання вимог нормативно-технічних актів з охорони праці.

Проведена у кримінальному провадженні технічна експертиза з охорони праці підтвердила взаємозв’язок між подіями та наслідками, що настали. Таким чином, протиправні дії керівника підприємства призвели до загибелі людини.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці, що спричинило загибель людини) та ч. 1 ст. 172 (інше грубе порушення законодавства про працю) КК України.

До останнього застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Довідково: санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді виправних робіт строком до 2 років або обмеження волі до 5 років, або позбавлення волі до 7 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 2 років або без такого.

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Старобільської місцевої прокуратури)


+Поширити: