Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
28 ноября 2019, 16:42

Безкоштовні програмні РРО від ДПС: прозорі розрахунки

У Головному управлінні ДПС у Луганській області продовжують роз’яснювати зміни до Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг (закон № 128-IX від 20.09.2019) та зміни до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг (закон № 129-IX від 20.09.2019).

Цими законами передбачено можливість використовувати замість традиційних РРО спеціальні програми. Таку програму можна буде встановити на будь-який гаджет, у тому числі і на смартфон. Податкова забезпечує безкоштовно, як скачування самої програми, так і її обслуговування.

При цьому, бізнес може обрати, яким рішенням скористатися – рішенням, яке пропонує держава і воно є безкоштовним, або іншим, яке сам обере.

З 18 квітня 2020 року весь бізнес, який користується касовими апаратами, може обрати собі для роботи електронний касовий апарат. З жовтня 2020 року використання РРО стане обов’язковим (крім платників єдиного податку I групи) для фізичних осіб платників єдиного податку ризикових сфер діяльності – продавців ювелірних виробів, медпрепаратів і ліків, складних побутових приладів, автозапчастин, магазинів з продажу секонд-хенду. Також використовувати РРО повинні ресторани, кафе, турагенції, готелі. З 1 січня 2021 року використання РРО буде обов'язковим для фізичних осіб платників єдиного податку ІІ, ІІІ, ІV груп незалежно від видів діяльності.
Процедури реєстрації РРО буде проводиться засобами Електронного кабінету без подання реєстраційних документів, а лише шляхом отримання фіскального номера, який ідентифікує програмний РРО у інформаційній системі контролюючого органу.

Процес застосування РРО без необхідності отримання еквайрингових послуг, послуг центрів сервісного обслуговування, укладання відповідних договорів, придбання класичного РРО.

Зазначимо, спрощенцям І групи (річний дохід до 300 тис. грн), а також фізичним особам, які продають на ринку власні вживані речі або продукти власного підсобного господарства, касові апарати застосовувати не потрібно і після того, як нові правила застосування РРО наберуть чинності.


+Поширити: