Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество / Региональные
03 декабря 2019, 12:46

На Луганщині очікується погіршення погодних умов – сніг, ожеледиця

За повідомленням синоптиків, в найближчі дні в Україні очікується подальше погіршення погодних умов. За даними Укргідрометцентру, протягом доби 3 грудня в західних, південних та східних областях пориви вітру 15-20 м/с; вночі у Кіровоградській, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській і Харківській областях значний сніг; на дорогах країни, крім півдня, ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

Станом на ранок 03.12.2019 відбувається ускладнення на дорогах Дніпропетровської, Черкаської, Чернігівської, Київської, Полтавської, Сумської, Хмельницької та інших областей. Днем раніше таке саме відбувалося на дорогах Західної України.

За прогнозом погоди від Луганського ЦГМ у найближчі дні на Лугащині очікується така погода:

03.12.2019 - Хмарно з проясненнями. Сніг, мокрий сніг, місцями ожеледиця. Місцями хуртовина. Вітер південний з переходом на північно-західний, 9-14 м/с. Температура вночі 1-6 морозу, вдень від 2 морозу до + 3 тепла.

04.12.2019 - Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Місцями ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 4-9 морозу, вдень від 0-5 морозу.

05.12.2019 - Хмарно з проясненнями. Вночі невеликі опади у вигляді снігу. Вдень без істотних опадів. Місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 2-7 морозу, вдень - близько 0 градусів.

Підрядні дорожні організації працюють в режимі цілодобового чергування, виконуються планові роботи з зимового утримання.

Нагадуємо, що за результатами тендерних процедур, які були проведені Службою автомобільних доріг у Луганській області, на відкритих торгах у системі ProZorro, переможцем та головним підрядником проведення робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Луганської області (зимове утримання автомобільних доріг) було обрано ТОВ «Данко». Це підприємство буде також залучати до проведення робіт інших субпідрядників.

У разі подальшого погіршення погодних умов, посиленні вітру, дорожні служби будуть переведені на посилений варіант роботи. Дорожники за необхідності, оперативно реагуватимуть для забезпечення проїзду автодорогами Луганщини. Заготовлена необхідна кількість протиожиледних матеріалів, підготовлена відповідна техніка для утримання автомобільних доріг. У разі потреби вся необхідна техніка буде задіяна для ліквідації негоди.

Служба автомобільних доріг у Луганській області закликає всіх учасників дорожнього руху - дотримуйтесь Правил дорожнього руху: не перевищуйте швидкість, користуйтесь пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції під час руху. По можливості утримуйтесь від поїздок власним транспортом на далекі відстані під час погіршення погодних умов. Під час планування своїх маршрутів зважайте на прогнози синоптиків.

Особливої уваги дорога потребує від водіїв пасажирських автобусів, вони відповідають не тільки за власну безпеку, а й за безпеку пасажирів.

Служба автомобільних доріг у Луганській області звертається до учасників дорожнього руху з проханням не завдавати перешкод в роботі снігоприбиральної техніки та бути пильними та уважними в місцях проведення робіт.

Дорожники ще раз нагадують водіям, що вже давно пора підготуватися до зими: необхідно «перевзутися», тобто змінити літні шини на зимові, придбати ланцюги протиковзання.

Нагадуємо, протягом 2 та 3 грудня 2019 року у низці областей України на дорогах різко погіршилися погодні умови.

Такі погодні умови зумовили часткове порушення руху транспорту на автомобільних дорогах, а також ускладнило роботу комунального господарства, енергетики. Напередодні в «Укравтодорі» попереджали, що складні погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту.

Нагадаємо, мережа автомобільних доріг загального користування Луганської області на підконтрольній українській владі території становить 3600 км, третина з них автодороги державного значення, решта - місцевого значення. Дороги місцевого значення знаходяться на балансі Луганської облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування.

Закликаємо, всіх учасників дорожнього руху, з усією відповідальністю поставитися до погодних змін. Слідкуйте за встановленими дорожніми знаками, які попереджують про можливу слизькість. Неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху, не перевищуйте дозволену швидкість і не виконуйте ризикованих маневрів.

При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Луганщині. У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером диспетчера Луганська область - +380 (64) 524 11 25, +380 (50) 305 16 49

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Луганській області.


+Поширити: