Гранична сума стипендії, яка не підлягає оподаткуванню. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
07 апреля 2020, 10:25

Гранична сума стипендії, яка не підлягає оподаткуванню

У Головному управлінні ДПС у Луганській області повідомили. Гранична сума стипендії, яка не підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб у 2020 році, дорівнює 2940 грн (2102 грн х 1,4).

Сума перевищення підлягає оподаткуванню ПДФО під час нарахування (виплати) стипендії за ставкою, визначеною пунктом 167.1 ПКУ, а саме – 18%.

Нагадаємо: відповідно до підпункту 165.1.26 Податкового кодексу України не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу сума стипендії (включаючи суму її індексації, нараховану відповідно до закону), яка виплачується учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад’юнкту, але не вище ніж сума, визначена в абзаці першому підпункту 169.4.1 ПКУ, яка дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень.


+Поширити: