СБУ продовжує системно викривати мережі російських інтернет-агітаторів. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Криминал / Региональные
09 июня 2020, 17:06

СБУ продовжує системно викривати мережі російських інтернет-агітаторів

За останні три місяці кіберфахівці Служби безпеки України викрили 21 інтернет-агітатора, які за завданням російських спецслужб намагалися дестабілізувати ситуацію та створювали панічні настрої в суспільстві.

Зокрема, такі агітатори діяли в Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Херсоні, Полтаві, Кропивницькому, Конотопі, Івано-Франківську, Хмельницькому, Жашкові, Чернігові та у населених пунктах поблизу лінії розмежування.

Так, лише за останній тиждень співробітники СБУ викрили трьох інтернет-агітаторів на Донеччині, Одещині та у Чернігові.
На Донеччині фахівці з кібербезпеки залучені до операції Об’єднаних сил викрили та припинили незаконну діяльність інтернет-агітатора, який діяв в інтересах проросійських терористів.

За даними слідства, мешканець Маріуполя регулярно розміщував на персональних сторінках однієї із заборонених в Україні соціальних мереж заклики до порушення конституційного ладу і територіальної цілісності нашої країни, поширював пропаганду терористичних організацій «Л/ДНР».

Деструктивні матеріали чоловік отримував із російських пропагандистських Інтернет-видань та сайтів бойовиків незаконних збройних формувань.
Встановлено, що пропагандист також підтримував контакти із кадровими офіцерами РФ, з якими служив у гвардійському винищувальному авіаційному полку «Нормандія – Неман».

Під час слідчих дій за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили речові докази та комп’ютерну техніку, що підтверджують його протиправну діяльність.
У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, фігуранту повідомлено про підозру.
Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності

Заходи із викриття і припинення незаконних дій проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.

Загалом за період дії карантинних заходів кіберфахівці СБУ заблокували понад 2,7 тисячі спільнот з більш ніж мільйонною аудиторією, викрили 393 інтернет-агітаторів, які поширювали різноманітні фейки про епідемію COVID-19.

Інформацію стосовно виявлених 372 агітаторів СБУ спрямувала до Національної поліції. 173 особи притягнуто до адміністративної відповідальності за поширення неправдивих чуток, які можуть викликати паніку або порушення громадського порядку, у межах статті 173-1 КУпАП. Викриття та документування протиправної діяльності проводилось кіберфахівцями СБУ під процесуальним керівництвом органів прокуратури.

Прес-служба ГУ СБ України в донецькій та луганській областях


+Поширити: