СБУ повідомила про підозру посадовцям так званої «ЛНР», які проводили примусову «паспортизацію». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Происшествия / Региональные
10 июня 2020, 19:20

СБУ повідомила про підозру посадовцям так званої «ЛНР», які проводили примусову «паспортизацію»

Слідчі Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, повідомили про підозру начальнику так званого «Управління міграційної служби МВС ЛНР» та його заступнику. Зловмисники причетні до примусової видачі фейкових паспортів мешканцям тимчасово окупованих територій Луганщини.

За даними слідства, обидва фігуранти, які раніше працювали в обласному управлінні Державної міграційної служби України, у 2014 році добровільно приєдналися до лав бойовиків.

Примусову видачу «паспортів» так званої «ЛНР» вони розпочали з 2018 року. У разі відмови, громадянам погрожували припиненням соціальних виплат і створенням перешкод у працевлаштуванні.

Також задокументовано, що посадовці фейкового управління активно сприяли у примусовій видачі паспортів Російської Федерації. Підозрювані готували необхідні пакети документів для оформлення громадянства РФ.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області зловмисникам заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Фігурантів оголошено у розшук. Готується клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.

Прес-служба ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях


+Поширити: