Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Криминал / Региональные
01 июля 2020, 09:12

На Луганщині екс-керівник медзакладу та директор підрядної організації підозрюються у заволодінні коштами комунальної установи

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області колишньому головному лікарю одного з районних територіальних медичних об’єднань області та директору приватного підприємства повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном у великому розмірі шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні, вчинених за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що у липні 2017 року керівник медзакладу та директор підрядної організації організували злочинну схему заволодіння грошовими коштами комунальної установи. Під час проведення ремонтних робіт з електропостачання пологового та хірургічного відділення центральної районної лікарні службові особи придбали необхідне обладнання за значно завищеною вартістю, склавши завідомо неправдиві офіційні документи.

Суб’єкту господарювання-посереднику були надлишково сплачені грошові кошти у сумі понад 440 тис. грн, що становить майже половину усієї вартості ремонтних робіт.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Луганській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Національної поліції України.
Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області


+Поширити: