Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
10 июля 2020, 12:58

В Луганському обласному центрі зайнятості підбили підсумки роботи за перше півріччя 2020 року

За шість місяців міськими та районними центрами зайнятості працевлаштовано 9,6 тисяч осіб. В умовах карантину цей показник зменшився майже на 10%, адже частина роботодавців були змушені призупинити або скоротити діяльність. За звітний період до центрів зайнятості подали вакансії 2,5 тисячі роботодавців, що на 4,6% більше аналогічного періоду минулого року. Загальна кількість вакансій становила 11,1 тисяч одиниць.

Базові центри зайнятості гідно впоралися з додатковим навантаженням щодо оформлення допомоги по частковому безробіттю, - зауважив директор ЛОЦЗ Сергій Болотський. Станом на ранок 9 липня на Луганщині прийнято 3513 позитивних рішень на виплату допомоги 4750 ФОПам-одноосібникам і найманим працівникам.

Карантин вніс певні обмеження в наданні освітніх послуг Державної служби зайнятості, зокрема було впроваджено дистанційну форму професійно-технічного навчання. Втім одразу після ослаблення карантину в Луганському ЦПТО відкрилися нові групи з дотриманням усіх санітарних і протиепідемічних заходів: за професіями «Офісний службовець (бухгалтерія)» і «Робітник з комплексного обслуговування і ремонту будинків». Особливу актуальність набула онлайн-самоосвіта за допомогою ряду платформ: «Coursera», «Освітній портал ДСЗ», «Дія. Цифрова освіта», «Прометеус».

Наразі головним завданням служби зайнятості є збільшення кількості вакансій, тому співпраці з роботодавцями буде приділено ще більше уваги, - підсумував Сергій Болотський.


+Поширити: