Комітет Ради підтримує закон Зеленського про корінні народи. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Политика
10 июня 2021, 10:04

Комітет Ради підтримує закон Зеленського про корінні народи

Комітет Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроект президента Володимира Зеленського про корінні народи. Йдеться про проект №5506.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

"Комітет рекомендує прийняти за основу та в цілому законопроект про корінні народи України, №5506", - сказано у повідомленні.

Зазначимо, що головним з опрацювання цього закону є комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Насамперед документ встановлює поняття "корінний народ України" - це автохтонна етнічна спільнота, яка сформувалася на території України, є носієм самобутньої мови і культури, має традиційні, соціальні, культурні або представницькі органи, самоусвідомлює себе корінним народом України, становить етнічну меншість у складі її населення і не має власного державного утворення за межами України.

Визначається, що корінними народами України, які сформувались на території Кримського півострову, є кримські татари, караїми, кримчаки.

Законопроект забороняє заперечувати етнічну приналежність чи етнічну самобутність корінних народів України.


+Поширити: