Закон про електронні трудові книжки в Україні вступив в силу: що це означає. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
10 июня 2021, 10:58

Закон про електронні трудові книжки в Україні вступив в силу: що це означає

Сьогодні, 10 червня в Україні набуває чинності закон про електронні трудові книжки. Згідно з яким, запроваджується облік трудової діяльності не в паперовій, а в електронній формі.

Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

"10 червня 2021 року набирає чинності Закон України від 5 лютого 2021 року № 1217-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відомство протягом п’яти років має включити до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутні дані про трудову діяльність працівників на підставі відомостей, наданих страхувальниками.

У ПФУ додають, що за наявності повної інформації в реєстрі застрахованих осіб про всі періоди трудової діяльності особи, пенсію за віком буде призначено автоматично (без звернення особи) з дня, що слідує за днем досягнення пенсійного віку.

Водночас уточнюється, що за бажанням особа може одержувати пенсію з більш пізнього віку.


+Поширити: