У Польщі затримано підозрюваного в шпигунстві на користь Росії. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Происшествия
10 июня 2021, 11:57

У Польщі затримано підозрюваного в шпигунстві на користь Росії

Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало за звинуваченням у шпигунстві на користь Росії Януша Н. Про це повідомляє польська прокуратура у четвер, 10 червня.

"У ході розслідування прокурор встановив, що підозрюваний діяв на користь Російської Федерації, активізувавши свою діяльність після того, як його спільник був раніше затриманий за підозрою в шпигунстві. Януш Н. за завданням співробітників російської розвідки намагався встановити контакт з польськими та закордонними політиками, в тому числі з тими, хто працює в Європарламенті", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що підозрюваний здійснював свою діяльність в Польщі, ЄС та інших країнах.

"Це було частиною російських пропагандистських і дезінформаційних проектів, зроблених з метою послабити позиції Республіки Польща в ЄС і на міжнародній арені", - додали в наглядовому відомстві.

Підозрюваний був затриманий 31 травня. В ході обшуку в його квартирі виявили більш як 300 тисяч злотих (близько $84 тисяч) і велику кількість носіїв інформації.

Суд постановив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту терміном на три місяці. Після суду йому загрожує до 10 років позбавлення волі.


+Поширити: