В Україні очікується циркуляція відразу трьох штамів грипу. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
13 сентября 2021, 13:30

В Україні очікується циркуляція відразу трьох штамів грипу

У новому епідеміологічному сезоні в Україні очікується циркуляція штамів грипу B / Washington, H1N1 і H3N2. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає в понеділок, 13 вересня, прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

За його словами, новий епідемічний сезон грипу не буде відрізнятися появою нових штамів або прогнозами щодо більш важкого перебігу хвороби в порівнянні з минулим роком.

Кузін зазначив, що МОЗ проводить переговори з представниками фармацевтичного сектора, щоб виділити для України більшу кількість вакцин від грипу. Також у рамках гуманітарної допомоги Україна може отримати 30 тисяч вакцин для щеплення лікарів.

"Ми розраховуємо, що медичних працівників (принаймні тих, які працюють у "ковідних" лікарнях), ми зможемо вакцинувати від грипу безкоштовно за рахунок гуманітарної допомоги", - заявив Кузін.

Він додав, що в цьому році в аптеки планують доставити приблизно мільйон доз вакцин від грипу. При цьому остаточна кількість вакцин буде визначатися попитом.


+Поширити: