Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
14 сентября 2021, 13:00

Україна до кінця року може скасувати мораторій на експорт лісу, - Держлісагентство

Верховна рада України ще до кінця року може скасувати мораторій на експорт лісу. Відкриття прозорого ринку не несе значних загроз лісовому фонду.

Верховна рада України ще до кінця року може скасувати мораторій на експорт лісу. Відкриття прозорого ринку не несе значних загроз лісовому фонду.

Про це розповів інтерв'ю голови Держагентства лісових ресурсів Юрія Болоховця для "Інтерфакс-Україна".

"Я прогнозую, що до кінця року закон про ринок деревини буде прийнятий. Я не бачу великих загроз ані з точки зору збереження лісового фонду, ані з точки зору захисту і підтримки українського бізнесу", - зазначив він.

За його словами, в Україні вже фактично працюють за європейськими цінами, тому ажіотажний попит з боку експортерів не очікується.

Він також уточнив, що раніше український ринок лісу представляв інтерес для іноземців через дешеву нелегально заготовлену деревину, але такої ситуації вже на сьогодні немає.

Нагадаємо, в 2020 році Європейський союз переміг в арбітражі з Україною про заборону експорту лісу-кругляка. Українська сторона повинна скасувати введений в 2015 році мораторій.


+Поширити: