Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
22 ноября 2021, 17:00

У Миколаєві підліток підробляв COVID-сертифікати у фейковій Дії

Правоохоронці викрили підлітка, який за гроші надавав доступ до сайту, схожого на додаток Дія. У спеціальному редакторі на бажання клієнтів він міг створити фальшиві копії COVID-сертифікатів. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За доступ до сайту мешканець Миколаєва брав від 250 до 650 гривень. Кошти надходили на його електронний гаманець одного з платіжних сервісів Російської Федерації, з якого потім підліток переводив кошти на картковий рахунок.

Після оплати він надсилав замовнику архів із програмним забезпеченням, клієнту залишалося його встановлювати на власний смартфон. На сайті було авторизовано понад тисячу користувачів.

"У результаті санкціонованого обшуку правоохоронці знайшли на комп'ютері та смартфоні юнака вихідні файли фейкового мобільного додатку Дія, листування з покупцями, відомості про продаж архіву та отримані кошти", - йдеться у повідомленні.

Зараз вживаються заходи щодо блокування всіх каналів розповсюдження фейкового додатка, притягнення до відповідальності осіб, які придбали послугу.

Підлітку інкримінують несанкціоноване втручання у роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку (ч. 1 ст. 361 КК України).


+Поширити: