За матеріалами контррозвідки СБУ оголошено про підозру у державній зраді зловмиснику, який намагався продати секретні оборонні розробки за $2 млн. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
23 ноября 2021, 14:00

За матеріалами контррозвідки СБУ оголошено про підозру у державній зраді зловмиснику, який намагався продати секретні оборонні розробки за $2 млн

Контррозвідка СБУ не допустила витоку за межі України розробок вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Зловмисника, який намагався продати секретну проектну документацію у сфері військового кораблебудування, співробітники СБУ викрили у червні цього року, повідомляє прес-служба відомства.

Після тривалих та об’ємних досліджень великого масиву інформації експерти з питань державної таємниці Міністерства оборони України підтвердили, що вказані матеріали містять відомості, що становлять державну таємницю. Її витік може завдати шкоди обороноздатності країни, економічним та інформаційним інтересам держави.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Уже зараз встановлено, що відомості з обмеженим доступом мешканець Миколаєва, який раніше працював на одному з вітчизняних оборонних підприємств, оцінив у $2 млн.

Обманом зловмисник отримав від свого колишнього колеги важливу частину проекту, до роботи над яким останній був безпосередньо залучений.

У ході проведення спецоперації контррозвідники задокументували одержання кількох «авансів» від іноземців у розмірі $7 тис.

Співробітники СБУ викрили зловмисника під час передачі $243 тис. за вказану частину оборонних відомостей.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта вилучено документи та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводились за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.


+Поширити: