Україна пройшла пік смертності від COVID. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
24 ноября 2021, 09:30

Україна пройшла пік смертності від COVID

В Україні останні два тижні епідемія коронавірусу спадала за всіма показниками, зокрема за кількістю летальних випадків. Про це йдеться у прогнозі розвитку епідемії COVID-19 Національної академії наук України, оприлюдненому у вівторок, 23 листопада.

Згідно з документом, за цей час кількість позитивних ПЛР-тестів скоротилася на 53%, кількість нових випадків зменшилася на 30%, ліжок у лікарнях - на 19%, добові госпіталізації зменшилися на 30%, а кількість летальних випадків на тлі інфекції - на 9%.

Як уточнили вчені, нині зниження захворюваності спостерігається у всіх регіонах України, крім Закарпатської та Кіровоградської областей, а пік смертності у країні пройдено 8-12 листопада.

"Попередній аналіз надмірної смертності показав, що загальна смертність з причин, пов'язаних із COVID-19 протягом усього періоду епідемії в Україні в 2,15 раза перевищує зареєстровану смертність від COVID-19", - зазначено в прогнозі.

Зрештою, у НАН наголосили, що оцінка ефективності вакцинації для запобігання госпіталізації для окремих вікових категорій становить 84-92% для повністю щеплених громадян.


+Поширити: