05 января 2021, 11:11

Змінено порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій

У Головному управлінні ДПС у Луганській області повідомляють. Під час державної реєстрації створення юридичної особи у відповідній заяві заявник може зазначати прохання про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр) без подання окремої заяви.

Далі на підставі отриманих в електронній формі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відомостей із заяви про державну реєстрацію створення юридичної особи про включення підприємства, установи, організації до Реєстру в автоматичному режимі створюється електронна реєстраційна заява за формою 1-РН.

Також неприбутковим організаціям відтепер відведено 10 календарних днів (раніше було 30 календарних днів) для подання до контролюючого органу реєстраційних заяв із позначкою «зміни» та копій документів до них у разі зміни організаційно-правової форми неприбуткової організації, внесення змін до їх установчих документів (або установчих документів організації вищого рівня, на підставі яких діє неприбуткова організація відповідно до закону).

Відповідні зміни внесено до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440, та набули чинності з 19.12.2020.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно, використовуючи електронні сервіси, у т.ч. «Електронний кабінет» та «InfoTAX».

Актуальну податкову інформацію можна отримати також на офіційних сторінках служби у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/TaxUkraine/

https://t.me/tax_gov_ua

https://www.youtube.com/channel/UCvdcv-7iVw7IGL0uFa_6Uaw

https://www.youtube.com/channel/UCggb4UOzdEjxmByM1MvhokA

https://www.facebook.com/tax.lugansk/

https://t.me/lg_tax


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/01/2021-01-05-4.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024