Президент Білорусі готується до смерті. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Политика
09 мая 2021, 11:08

Президент Білорусі готується до смерті

Олександр Лукашенко підписав декрет "про захист суверенітету" на випадок вбивства глави Білорусі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав декрет Про захист суверенітету і конституційного ладу, яким передбачається передача президентських повноважень Раді безпеки в разі загибелі глави держави. Про це повідомила в неділю прес-служба президента.

"Документом передбачається, що в разі загибелі Глави держави внаслідок замаху, здійснення акту тероризму, зовнішньої агресії, інших насильницьких дій всі державні органи та їх посадові особи діють відповідно до рішень Ради Безпеки, на засіданнях якої головує Прем'єр-міністр", - йдеться в повідомленні.

При цьому на території країни негайно вводиться надзвичайний або військовий стан, а Радою Безпеки визначається перелік заходів щодо їх забезпечення. Рішення Ради Безпеки є обов'язковими для всіх і підлягають безумовному виконанню.

Основним питанням буде питання проведення виборів. Рада Безпеки з участю губернаторів прийме рішення про їх проведення.

"Декрет спрямований на збереження незалежності та суверенітету країни. Декрет набуває чинності з моменту його підписання", - додали в прес-службі.


+Поширити: