Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Криминал
11 мая 2021, 12:15

СБУ викрила шахраїв, які «продавали» підробку на вакцину Pfizer

Про це інформує пресслужба СБУ. Співробітники спецслужби встановили, що до складу угруповання входили громадяни України, РФ, Нігерії та Сьєрра-Леоне. Скориставшись інформаційним приводом, що американська компанія «Pfizer» офіційно почала поставки в Україну, шахраї вирішили на цьому заробити.

У мережі Інтернет вони розмістили рекламу щодо функціонування підприємств, зареєстрованих на території України, що начебто мають можливість поставляти вакцину від «Pfizer».

Щоб переконати клієнтів у наявності вакцини, члени злочинної групи надавали потенційним покупцям підроблені гарантійні листи від українських банків. Серед іншого, там були зазначені розрахункові рахунки для переведення коштів, які відкриті на громадян України. Вартість однієї фейкової «вакцини» становила $250.

СБУ встановила, що зловмисники працювали, у першу чергу, на клієнтів з РФ та Індії – саме туди була таргетована їхня рекламна кампанія. Задокументовано факти отримання передплат від «клієнтів» на тисячі доларів США.

СБУ, у співпраці з МОЗ України, викрила зловмисників та перекрила канал незаконного продажу підробленої вакцини «Pfizer» до інших країн наприкінці квітня.

Таким чином, СБУ не дала зловмисникам дискредитувати Україну в очах американської компанії «Pfizer». Відповідно до політики американської компанії «Пфайзер Продактс Інк» приставки вакцини проти COVID-19 здійснюється виключно за контрактами, укладеними між компаніями групи “Pfizer” та державою. Поставки Вакцини здійснюється відповідно до переважних каналів поставки і конкретно до визначених державою місць вакцинації.

СБУ стоїть насторожі національних інтересів України і, у співпраці з МОЗ України, на постійній основі здійснює системні дії з попередження негативних наслідків у сфері охорони здоров’я та окремих її напрямах.


+Поширити: