Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Происшествия
18 мая 2021, 12:12

Українська сторона СЦКК повідомляє, що проросійськими найманцями сфабриковано та широко розгорнуто чергову кампанію з дискредитації ЗС України

В основу провокаційного наративу окупантів покладено інцидент з БПЛА СММ дальнього радіусу дії, який зазнав аварії над підконтрольною Уряду України територією 17 травня поточного року. Інформуємо, що подія сталася внаслідок цілеспрямованого перешкоджання з боку окупантів польотам БПЛА Місії, повідомляє прес-служба ООС.

Особливістю БПЛА дальнього радіусу дії S-100 є моніторинг як лінії розмежування, так і Державного кордону між Україною та РФ, що заважає кремлю вільно постачати збройним формуванням РФ в ОРДЛО озброєння та військову техніку.

За оцінкою Української сторони СЦКК протягом квітня-травня майже кожен запланований політ S-100, вже зі зльоту в населеному пункті Степанівка, зазнавав перешкод внаслідок глушіння. 17 травня зафіксовано активні перешкоди системам керування літального апарату, упродовж всього дня, починаючи з 4.30. Перешкоди були встановлені станціями РЕБ РФ (типу Р-330 "Житєль") російського виробництва. Дальність роботи зазначених станцій РЕБ становить 60 - 90 км.

Варто наголосити, що розміщення таких станцій у населених пунктах Кадіївка, Горлівка, Донецьк та Новоазовськ, дозволяє впливати на роботу БПЛА вздовж усієї лінії розмежування.

Подібні факти вже неодноразово фіксувалися українською стороною, починаючи з середини березня 2021 року. За статистикою, кількість запусків Місією БПЛА з підконтрольної Україні території у півтора рази перевищує кількість аналогічних запусків з непідконтрольних районів. Якщо додати до цієї статистики кількість випадків перешкоджання діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях, об’єктивно вимальовується картина системних дій окупантів по зниженню ефективності роботи Місії. Супутньою метою дій окупантів, як і раніше, є дискредитація ЗС України перед СММ ОБСЄ та Європейською спільнотою. Не даремно найманцями "влучно" обрано час провокації - напередодні засідань ТКГ на тлі активізації міжнародних партнерів по підтримці України в контексті пошуку шляхів вирішення конфлікту та приїзду високоповажних іноземних делегацій до району ООС.

Українська сторона СЦКК об'єктивно інформує СММ ОБСЄ про порушення з боку окупантів та всіляко сприяє Місії у виконанні Мандату. У фокусі особливої уваги української сторони є безперешкодне виконання завдань моніторингу ситуації СММ ОБСЄ усіма наявними силами та засобами.


+Поширити: