Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика
15 июня 2021, 13:18

В Україні вводять "нульову декларацію"

Верховна Рада на засіданні у вівторок, 15 червня, підтримала законопроект №5153, яким вводиться "нульова декларація". За таке рішення проголосували 243 нардепи.

Законопроектом передбачено введення податкової амністії активів з метою детінізації економіки.

Так, в період з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 проведуть одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізосіб.

Збір з одноразового добровільного декларування - це одноразовий обов'язковий платіж, розмір якого самостійно розраховує декларант, виходячи з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору.

Особи, які мають право на добровільне декларування і не скористалися ним, вважаються такими, які повідомили контролюючому органу про відсутність у власності активів, отриманих за рахунок доходів, з яких не сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Декларантами не можуть бути особи, які на дату початку періоду добровільного декларування є малолітніми/неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави, або є особами, дієздатність яких обмежена і над такими особами встановлено опіку/піклування.

Такі декларації не можуть подавати особи, які за будь-який період, починаючи з 1 січня 2010 року, виконують або виконували в Україні публічні функції, передбачені ЗУ Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення.

Декларантами не можуть бути особи, щодо яких Україна застосувала спеціальні економічні та інші санкції.

Законопроектами про податкову амністію пропонується сплата збору з грошової вартості задекларованих активів за такими ставками: 5% - загальна ставка, 9% - щодо активів, розміщених за кордоном, 2,5% - за ОВДП, придбаними з 1 січня 2021 до 20 червня 2022 року до подачі декларації.


+Поширити: