Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
16 июня 2021, 17:00

Для українців скасували COVID-тест на кордоні під час повернення в країну

Українцям під час повернення в країну більше не потрібно мати негативний тест на коронавірус. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я в середу, 16 червня.

"За" зеленого "рівня епідемічної небезпеки в Україні перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ", - сказано в повідомленні.

Іноземцям обов'язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання COVID-19 і негативний ПЛР-тест (зробити не раніше, ніж за 72 години до в'їзду) або негативний експрес-тест (не раніше ніж за 72 години), або підтвердження повного курсу вакцинації препаратами зі списку ВООЗ.

Водночас якщо Україна вийде із "зеленої" зони, то українцям та іноземцям з посвідкою на проживання знову потрібно буде мати негативний тест або підтвердження вакцинації. Якщо таких документів або довідок не буде, потрібно буде пройти самоізоляцію за допомогою програми Вдома або обсервацію в разі відмови або неможливості скористатися цим додатком.

Нарешті, перетин КПВВ на Донбасі й адмінкордоні з Кримом для громадян України буде безперешкодним за наявності документа про вакцинацію. За відсутності щеплень потрібно пройти самоізоляцію, яку можна припинити за результатами експрес-тесту прямо на КПВВ.

Нагадаємо, що Кабмін послабив карантинні обмеження. Влада дозволила проводити масові заходи зі 100% заповнюваністю за умови наявності у всіх учасників негативного результату тесту на COVID.


+Поширити: