Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
16 июня 2021, 18:00

В Україні змінили правила введення зон карантину

Кабмін вніс зміни в правила введення кольорових зон адаптивного карантину. Тепер зелену і жовту зони карантину вводитимуть одразу на всій території України. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Відзначається, що помаранчеву і червону зони, як і раніше, вводитимуть в окремих областях, в залежності від епідемічної ситуації там.

У жовтій зоні вся територія країни може опинитися, якщо протягом трьох днів поспіль на всій території фіксуватимуть одну з ознак:

кількість виявлених нових випадків COVID-19 на 100 тисяч населення за останні 14 днів - більш ніж 75;

коефіцієнт виявлення випадків COVID-19 (методом ПЛР і експрес-тесту на визначення антигена) - більше 4 відсотків;

кількість тестувань методом ПЛР і експрес-тесту на визначення антигена протягом останніх семи днів на 100 тисяч населення - менше 300;

наявність підстав для встановлення червоного рівня епідемічної небезпеки на території принаймні одного регіону.

Жовтий рівень епідемічної безпеки вводитиме Держкомісія ТЕБ та НС за ініціативою міністра охорони здоров'я.

У разі введення жовтого рівня на всій території країни вводитимуть такі обмеження, як обов'язковий масковий режим і соціальна дистанція; проведення масових заходів за участю більше 1 особи на 4 кв. метри площі будівлі або території; заповненість кінозалів і залів інших закладів культури більше 50% місць, заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів.

Якщо ситуація нормалізується та зберігатиметься протягом семи днів поспіль, то країна повернеться в зелену зону.


+Поширити: