Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
17 июня 2021, 13:56

У гирлі Дунаю утворилися два острови

У гирлі Дунаю біля Кілії утворилися два нових острови. Про це повідомляє Держгідрографія в четвер, 17 червня.

"Два нових острови, які утворилися в районі 76-78 кілометрів Кілійського гирла Дунаю, виявили фахівці гідрографічного відділу Управління навігації і гідрографії ГУ Держгідрографія. Ймовірна причина утворення - природні руслові процеси, які суттєво впливають на формування рельєфу дна Дунаю", - сказано в повідомленні.

Фахівці виявили нові острови, як проаналізували матеріали гідрографічних робіт і поспостерігали на місцевості. Острови з'явилися в гирлі річки з боку Румунії за напрямком навігаційного фарватеру Дунаю. На цій ділянці річки Дунай проходить державний кордон між Україною та Румунією, тому про нові ділянки суші повідомили в Держприкордонслужбу.

За матеріалами гідрографічних зйомок також виявили такі навігаційні небезпеки: в районі 51 милі р. Дунай - обмілина із глибинами над нею від 2 до 0,8 м; в районі 83 км Кілійського гирла р. Дунай - осередок із глибинами над ним від 2 до 0,2 м.


+Поширити: