Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
17 июня 2021, 11:00

Штам коронавірусу Лямбда виявили вже в 29 країнах

Новий штам COVID-19, який отримав назву Лямбда, виявили в 29 країнах, головним чином - в Південній Америці, де, як передбачається, він і виник спочатку. Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), передає Синьхуа.

У ВООЗ зазначили, що штам Лямбда, вперше зареєстрований в Перу, 14 червня був визнаний "варіантом, що викликає інтерес" в зв'язку з його "підвищеною поширеністю" в Південній Америці.

За даними влади Перу, Лямбда набув широкого поширення в цій країні, і 81% всіх випадків COVID-19, виявлених з квітня 2021 року, було викликано саме цим штамом.

У Чилі цей штам був виявлений в 32% всіх проаналізованих випадків за останні 60 днів. Він за поширеністю поступається лише штаму Гамма, вперше зафіксованому в Бразилії. Про підвищену поширеність нового штаму повідомили також інші країни, включаючи Аргентину і Еквадор.

Штам Лямбда, за даними ВООЗ, містить мутації, які можуть підвищити заразність вірусу або посилити його стійкість до антитіл. Однак, даних про новий штам поки недостатньо. Для більш повного розуміння штаму Лямбда потрібні додаткові дослідження.

На відміну від "варіантів, які викликають стурбованість", про які часто пишуть світові ЗМІ, "варіанти, що викликають інтерес", відслідковуються медичними організаціями, проте поки не визначені як варіанти, які несуть значну загрозу для громадської охорони здоров'я.


+Поширити: