Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
17 июня 2021, 11:24

В Індії виявлено нову грибкову хворобу - "зелену цвіль"

В Індії медики виявили чергове грибкове захворювання у пацієнта, який переніс коронавірус, - "зелену цвіль". Раніше в країні фіксували "чорну", "білу" і "жовту цвіль", пише ТАСС.

Інфікованого "зеленою цвіллю" виявлено в місті Індаур. Це 34-річний чоловік, який лікувався останні півтора місяці в міській лікарні.

У нього було уражено коронавірусною інфекцією 90% легких. Від COVID-19 він вилікувався, проте незабаром у індійця почалися кровотечі з носа, піднялася температура.

Медики вирішили, що у нього мукормікоз, або "чорна цвіль". Але при обстеженні виявилося, що у пацієнта "зелена цвіль" - варіант аспергільоза, грибкового захворювання.

"Під час діагностики в його легенях було виявлено зелений грибок, який відрізняється від мукормікозу, або чорного грибка. Це, можливо, перший випадок захворювання на "зелену цвіль" в країні", - розповіла представниця департаменту охорони здоров'я штату Апурва Тіварі.

Зазначимо, що раніше в Індії виявлені випадки зараження "чорною", "білою" і "жовтою цвіллю". Найбільше осіб, які заразилися "чорною цвіллю": 11 червня влада повідомила про 31 216 випадків в країні, кількість летальних випадків - 2 109.

Мукормікоз виявляють у тих COVID-пацієнтів, які перебували тривалий час у відділенні інтенсивної терапії та отримували стероїди або кисневу підтримку.

Захворювання також зустрічається у діабетиків, які отримують тривалий період великі дози стероїдів, через що відбувається зниження імунітету.


+Поширити: