Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
17 июня 2021, 12:01

Знайшли нові ліки від важкої форми COVID-19

Дослідники з Оксфордського університету створили ліки проти важкої форми коронавірусної інфекції. Як пише ВВС, препарат складає суміш двох антитіл.

Тестування ліків показало успішні результати. Вчені стверджують, препарат може допомогти кожному третьому пацієнту з COVID-19.

"Введення пацієнтам цієї комбінації двох антитіл шляхом внутрішньовенної інфузії фактично на одну п'яту знижує шанси померти", - відзначив професор медицини й епідеміології Університету Мартін Лендрі.

За його словами, в дослідженні взяли участь 10 тисяч британців з діагнозом "коронавірус". Експерти з'ясували, завдяки такому лікуванню летальність істотно знижується. А разом з нею знижується тривалість перебування в лікувальному закладі - в середньому це чотири дні, а також потреба використовувати ШВЛ.

Втім, лікувати цим препаратом можна тільки тих, у кого ще не виробилися антитіла для боротьби з COVID-19.

Відзначається, що ліки коштують 1,4-2,8 тисячі доларів.

Водночас вчені стверджують, що, крім нового препарату, використовували стероїд Дексаметазон, який теж зменшує смертність під час боротьби з важким перебігом коронавірусу.


+Поширити: