Мер Маріуполя закликав накрити місто Залізним куполом. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
21 июня 2021, 10:27

Мер Маріуполя закликав накрити місто Залізним куполом

Глава міськради Маріуполя Вадим Бойченко запропонував встановити в місті аналог ізраїльської системи протиракетної оборони (ППО) Залізний купол. Про це йшлося в ході виступу чиновника в ефірі телеканалу МТВ.

Профінансувати проект мер запропонував з тих коштів, які США виділяють Україні на посилення обороноздатності.

"У липні-серпні вони (фахівці з Ізраїлю - ред.) обіцяли приїхати з візитом до Маріуполя. Ми знаємо вартість цього проекту. Але ми знаємо, що уряд США регулярно допомагає в посиленні обороноздатності України і виділяє фінансовий ресурс. Давайте із цих 300 мільйонів євро або доларів направимо частину на безпеку польотів в Маріуполь", - сказав Бойченко.

Він пояснив, що купол стане гарантією безпеки в місті та безпеки авіапольотів, які можуть відкрити після реконструкції аеропорту в Маріуполі.

"Ми зможемо відкрити узбережжя Азовського моря для всієї України. Потрібно відкривати внутрішні рейси, щоб Маріуполь зв'язати з Києвом, Львовом, Одесою - всієї Україною", - додав чиновник.

Залізний купол - це мобільна всепогоднa система протиповітряної оборони, розроблена в Ізраїлі для захисту від ворожих ракетних ударів. Система здатна перехоплювати і знищувати тактичні некеровані ракети і артилерійські снаряди, випущені з відстані від чотирьох до 70 кілометрів.


+Поширити: