COVID-штам Дельта виявили в Білорусі. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
23 июня 2021, 11:44

COVID-штам Дельта виявили в Білорусі

COVID-штам Дельта зафіксували в Мінську, Білорусь. Про це повідомляє прес-служба білоруського МОЗ в середу, 23 червня.

"Аналіз послідовностей вірусу SARS-CoV-2, виділених в червні з проб пацієнтів з підтвердженим COVID-19, показав, що в Мінську 10 досліджених зразків мали набір мутацій в шипоподібному білку, характерних для індійського варіанту (Дельта, В.1.617.2). Тому можна констатувати, що "індійський варіант коронавірусу" виявлено в Білорусі", - сказано в повідомленні.

При цьому циркуляція цього варіанту в інших регіонах країни поки не встановлена. Тепер фахівці Республіканського науково-практичного центру епідеміології і мікробіології МОЗ проводять постійний молекулярно-генетичний скринінг варіантів вірусу SARs-CoV-2.

"Дана робота ведеться з метою спостереження та контролю за появою нових варіантів, що циркулюють в країні. Особлива увага приділяється виявленню геноваріантів, що викликають занепокоєння ВООЗ", - додали в міністерстві.

Влада Білорусі наголосила, що активна вакцинація допоможе громадянам перенести індійський варіант COVID-19 "спокійніше".


+Поширити: