Єгипет дозволив COVID-вакцинованим в'їзд без тестів. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
24 июня 2021, 09:34

Єгипет дозволив COVID-вакцинованим в'їзд без тестів

Повністю вакциновані від коронавірусу COVID-19 іноземці можуть в'їжджати в Єгипет без ПЛР-тестів за умови надання на кордоні сертифіката про проходження вакцинації. Про це повідомила напередодні газета Al Ahram з посиланням на міністерство охорони здоров'я і народонаселення Єгипту.

"Сюди належать вакцини, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) та Управлінням з лікарських засобів Єгипту, - йдеться в повідомленні. - В'їзд дозволено через 14 днів після отримання другої дози двокомпонентної вакцини (Супутник V, Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac), або через 14 днів після отримання першої дози однокомпонентної вакцини Johnson&Johnson. Сертифікати повинні містити QR-код і печатку офіційного органу, жодні виправлення, помилки або дописки не допускаються".

При цьому обумовлюється, що це стосується країн, "не охоплених мутованими штамами коронавірусу". Якщо пасажир прибуває з однієї з країн, де зафіксовані мутації (сюди належать Індія, Бангладеш, Пакистан, Бутан, М'янма, Непал, В'єтнам, Шрі-Ланка, Бразилія і деякі інші країни Латинської Америки), то навіть за наявності сертифікату про вакцинацію той, хто прибуває, зобов'язаний зробити в аеропорту молекулярний експрес-тест на коронавірус.

Якщо цей тест виявиться позитивним, то іноземний громадянин зобов'язаний зробити ще ПЛР-тест. Якщо і цей тест буде позитивним, то вступає в дію протокол, відповідно до якого зараженого поміщають в ковідний госпіталь.

Останнім часом в Єгипті ситуація з коронавірусом стабілізувалася. Якщо в травні - на початку червня щодня фіксували понад тисячу нових випадків зараження, то зараз середньодобовий приріст інфікованих знизився до 500 осіб. За останніми даними МОЗ країни, з початку пандемії в країні було виявлено понад 278 тис. осіб, які заразилися, понад 206 тис. повністю одужали, 15,9 тис. осіб померли. За минулу добу від ускладнень померли 37 осіб.


+Поширити: