Штрафи за порушення порядку в'їзду-виїзду із Криму й ОРДЛО скасовано. Ірта-Fax (версія для друку) 22 июля 2021, 17:24

Штрафи за порушення порядку в'їзду-виїзду із Криму й ОРДЛО скасовано

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про тимчасове скасування штрафів за порушення порядку в'їзду-виїзду з тимчасово окупованої території. Громадян під час карантину не штрафуватимуть, якщо вони здійснили порушення за обставин гуманітарного характеру. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Глава держави підписав закон Про внесення зміни до розділу II Прикінцевих положень Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 щодо тимчасових підстав незастосування заходів адмінвпливу за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї № 1583-IX. Законопроект 29 червня 2021 року було прийнято парламентом.

"Цим законом передбачається, що до громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, на період дії карантину або на час блокування діяльності КПВВ не застосовуватимуть заходів адмінвпливу за адмінправопорушення, пов'язані з порушенням порядку в'їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій, якщо такі порушення були здійснені в силу обставин гуманітарного характеру, визначених Кабміном", - йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Зокрема, мова йде про:

Закон вступає в силу із дня, що є наступним за днем ​​його опублікування.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/07/2021-07-22-15.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024