Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Происшествия
23 июля 2021, 13:54

У Карпатах в несанкціонованому спортивному таборі сталося масове отруєння дітей

На Прикарпатті до медичних закладів госпіталізовали 18 людей, серед яких 16 дітей. Вони проживали в відпочинковому комплексі "Таємниці Карпат" в селі Яблуниця, де розгорнутий спортивний табір.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Постраждалі госпіталізовані до медзакладів із попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт". У них зафіксована загальна слабкість, температура тіла 37-37,6 градусів, нудота, болі в животі.

"Станом на 8:00 23 липня 2021 року всього госпіталізовано 18 осіб, з них 16 дітей до 16 років. Всі потерпілі в задовільному стані", - йдеться в повідомленні.

Загалом у комплекс "Таємниці Карпат" прибули 215 дітей віком від 6 і до 16 років, а також дорослі - 22 батьків та 11 тренерів з Харківської, Чернігівської, Сумської, Вінницької і Київської областей.

Держпродспоживслужба виїхала на територію закладу і в ході перевірки знайшла 62 порушення.

Зокрема, готель "Таємниці Карпат" не входить до обласної мережі закладів відпочинку та оздоровлення дітей. Крім того, при заїзді від дітей не вимагали медичні довідки.

"Проте, в значній мірі є вина і організаторів дитячого відпочинку, які не перевірили, у яких умовах будуть відпочивати діти", - наголошують у відомстві


+Поширити: