24 июля 2021, 09:00

Президент дав доручення щодо інтеграції в НАТО

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України в Організацію Північноатлантичного договору, яке було прийнято на засіданні РНБО в червні. Відповідний указ №307 / 2021 глава держави підписав у п'ятницю, 23 липня.

Відомо, що рішення РНБО про невідкладні заходи для поглиблення інтеграції України в Організацію Північноатлантичного договору розглядали в секретному режимі. Зеленський ухвалив ввести в дію це рішення, контроль за його виконанням покласти на секретаря РНБО Олексія Данілова.

У документі наголошено, що підготовка України до набуття членства в НАТО - найважливіше державне завдання.

У документі сказано:

Україна вживає заходів для інтенсивної взаємодії з НАТО і державами - членами Альянсу з метою реалізувати рішення про євроатлантичні прагнення України, які зафіксовані в Декларації Бухарестського саміту від 3 квітня 2008 року.

РНБО доручила Кабміну:

Міноборони отримало завдання:

Відповідним міністерствам і відомствам також доручили забезпечити участь ЗСУ в операціях, тренуваннях і навчаннях НАТО; активізувати діалог української розвідки з колегами з НАТО; організувати обмін досвідом у протидії гібридній війні з РФ; направити українців працювати на додаткові посади в штаб-квартиру й інші структури НАТО.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/07/2021-07-24-1.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024