24 июля 2021, 08:26

Зеленський представив нового главу СЗР

Президент України Володимир Зеленський представив колективу Служби зовнішньої розвідки України (СЗРУ) нового главу Олександра Литвиненка і вручив йому службове посвідчення. Про це повідомляє прес-служба президента.

"Олександра Валерійовича ми всі знаємо, я особисто знаю його два роки. Багато працюємо в Раді національної безпеки і оборони. Дуже багато зробили під його керівництвом в Інституті стратегічних досліджень. Дійсно з великою повагою ставлюся до пана Литвиненка. Він - досвідчений і шанований чоловік, професіонал з чудовою репутацією", - сказав Зеленський.

За його словами, Литвиненко добре розуміє завдання, які стоять перед зовнішньою розвідкою - "захист суверенітету, територіальної цілісності".

Олександр Литвиненко народився в 1972 році в Києві. Має кілька вищих освіт. Зокрема, в 2009 році закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю Правознавство, а також у 2013 році - Королівський коледж оборонних наук (RCDS) у Великій Британії.

Працював на різних посадах в СБУ і РНБО. Генерал-майор запасу. З серпня 2019 року обіймав посаду директора Національного інституту стратегічних досліджень. Він доктор політичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня, відзнакою президента України - ювілейною медаллю 25 років незалежності України.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/07/2021-07-24-15.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024