В Україну потрапило небезпечне морозиво з ЄС. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Происшествия
24 июля 2021, 13:48

В Україну потрапило небезпечне морозиво з ЄС

У Харкові в одному із супермаркетів міста продавали морозиво, у якому був виявлений етиленоксид - токсична речовина, яку використовують для стерилізації медичних інструментів. Про це в п'ятницю, 23 липня, повідомляє Держпродспоживслужба.

"У Держпродспоживслужбу надійшло інформаційне повідомлення щодо виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в добавці-стабілізаторі, яка додавалася в морозиво "Mars Wrigley Confectioner", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що інформація про виявлення отрути надійшла з європейської системи швидкого реагування щодо харчових продуктів. Працівники Держпродспоживслужби зажадали вилучити морозиво з продажу.

Виробником морозива є Франція, в Україну його завезли з Румунії, кінцевий термін використання до 31 березня 2023 року.

Етиленоксид - безбарвний газ із солодким запахом. Його використовують для дезінфекції медичних шприців, бо етиленоксид вбиває більшість мікроорганізмів. Для людини оксид етилену є сильною отрутою, яка повільно діє. Вона має наркотичні властивості.


+Поширити: