Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Политика
25 июля 2021, 09:34

Разумков пропонує створити комісію щодо олігархів

Рада нацбезпеки й оборони не може вести реєстр олігархів, оскільки вона контактує з бізнесом і її склад змінюється. Необхідно створити незалежну комісію, заявив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі телеканалу Україна 24 в суботу, 24 липня.

Так, глава парламенту розповів, що подані ним поправки до законопроекту про деолігархізацію є організаційними і "роблять закон більш якісним у плані використання деолігархізації як механізму".

Зокрема, він пропонує створити незалежний орган, який відповідатиме за перелік олігархів, щоб "бізнес потім не говорив, що тут є якась заангажованість, і щоб влада розуміла, що великий бізнес не тисне на представників влади, тому що рішення прийматимуться відповідною структурою".

"Якщо ми говоримо про підходи і про те, що потрібно було б змінити, то це орган, який включає до переліку олігархів. У запропонованому законопроекті це РНБО. На мою думку, як члена РНБО, у зв'язку із цим є конфлікт інтересів, тому що рішення про попадання до такого переліку "олігархів" повинні приймати не ті ж представники влади, з якими може контактувати бізнес. По-друге, якщо ми говоримо про РНБО, там не виключний перелік осіб, які можуть входити до нього, тобто він може збільшуватися-зменшуватися, що також впливатиме на прийняття рішень. Але є і конфлікт інтересів, який ми точно не можемо допустити в такій сенситивній справі. Тому, на мою думку, це повинна бути незалежна комісія, яка може діяти при НАЗК, вона формується на конкурсних підставах і є незалежною, громадською і не вимагатиме додаткових коштів", - пояснив Разумков.

Загалом, за його словами, народні депутати подали 1230 поправок до ініційованого президентом законопроекту про деолігархізацію.

"Це поки що тільки поправки. <...> Але я впевнений, що вони стосуватимуться багатьох питань: і щодо сум, і щодо того, хто може потрапити і не потрапить до цього переліку. Насправді і у мене, і у колег були ідеї про розширення критеріїв, згідно з якими людина може потрапити до так званого переліку осіб з великим впливом", - уточнив спікер.


+Поширити: