Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
25 июля 2021, 10:40

Інфекціоніст дала поради, як уберегтися від Дельти

Два із 15 варіантів штаму коронавірусу Дельта допомагають інфекції уникнути як природних, так і поствакцинальних антитіл. Про це в суботу, 24 липня, повідомила провідний інфекціоніст МОЗ України Ольга Голубовська на своїй сторінці у Facebook.

Водночас, за словами експерта, ще одна мутація Дельти підсилює "прилипання" вірусу до клітин людського організму і сприяє утворенню синцитію (злиття клітин з формуванням багатоядерної структури із загальною цитоплазмою).

"Це пояснює буквально вибухове наростання вірусного навантаження, що супроводжується вираженою клінічною симптоматикою - підвищення температури, інтоксикація, ранні вірусні пневмонії, які можуть призводити до зниження сатурації буквально на 4-5 день від дебюту клінічних симптомів", - йдеться в повідомленні.

Голубовська зазначає, що Дельта більш ефективно вислизає від антитіл, ніж інші штами COVID-19. Однак, підкреслює вона, вакцинація допоможе запобігти госпіталізації після зараження цим типом інфекції.

Таким чином, інфекціоніст рекомендує:

зустрічатися з новими штамами вірусу, маючи імунітет;

пріоритет у вакцинації віддавати неімунним, особливо із груп ризику;

вакцинуватися і довакцинуватися тим, хто вже отримав першу дозу;

після вакцинації посилювати засоби індивідуального захисту протягом першого тижня, особливо якщо він припадає на період інтенсивного росту захворюваності: уникати людних місць, носити маски;

оздоровлення, правильне харчування, повноцінний сон.


+Поширити: