Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Происшествия
25 июля 2021, 10:58

Перекрито канал контрабанди бурштину в ОАЕ

Правоохоронці ліквідували нелегальний канал переправлення бурштину за кордон і провели масштабні обшуки у 10 фігурантів - жителів Волинської та Рівненської областей. Було вилучено 300 кілограм бурштину, повідомляє прес-служба ДПСУ.

Було проведено 16 обшуків за місцем проживання та в транспортних засобах осіб, причетних до злочинної діяльності із обробки та збуту бурштину.

"Під час обшуків правоохоронці ліквідували три підпільні цехи для обробки каміння, які зловмисники обладнали в Ковелі та Луцьку. У приміщеннях виявлено та вилучено близько 300 кг обробленого і необробленого бурштину різної фракції, готові вироби з каменю, верстати для ручної обробки та переробки, додаткове обладнання, крім цього, пістолет і кошти", - йдеться в повідомленні.

Орієнтовна вартість дорогоцінних каменів і вилученого обладнання - близько одного мільйона гривень.

Слідство встановило, що створив злочинну групу і налагодив контрабанду бурштину-сирцю 34-річний житель Ковеля. Крім нього в схемі брали участь ще дев'ять осіб, жителі Волинської і Рівненської областей.

Зловмисники купували камені і здійснювали його переробку в обладнаних цехах. Готові вироби поза митним контролем переправляли до Республіки Польща, звідти "товар" потрапляв в Об'єднані Арабські Емірати, де його і збували.

Гроші, отримані незаконним шляхом, фігуранти самостійно перевозили в Україну, наголосили в ДПСУ.


+Поширити: