Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
25 июля 2021, 12:35

Тисячі афганців не можуть евакуюватися в США через захоплені талібами дороги

Багато жителів Афганістану, яких США погодилися евакуювати з цієї країни, у світлі наступу бойовиків радикального руху "Талібан" не зможуть приїхати в Кабул. Зі столиці їх повинна забрати американська сторона.

Про це повідомляє NBC News.

Тисячі афганців, які мають право на те, щоб США евакуювали їх з країни, тепер зіткнулися з останньою смертельно небезпечною перешкодою - дістатися до Кабула, не будучи захопленими або вбитими рухом "Талібан".

За даними NBC, деякі жителі країни повідомили американській владі, що не можуть прибути в Кабул, оскільки дороги вже контролюють таліби. Десятки афганців звернулися до благодійних організацій в США за фінансовою допомогою. Вони заявляють, що не можуть самостійно оплатити поїздку в афганську столицю.

У публікації наводиться коментар американського чиновника. Він констатував, що США вже майже не мають військової присутності в Афганістані і "не можуть забезпечити транспортування" евакуйованих осіб.


+Поширити: