У Раді ігноруються законопроекти опозиції - КВУ. Ірта-Fax (версія для друку) 27 июля 2021, 12:13

У Раді ігноруються законопроекти опозиції - КВУ

Верховна Рада фактично ігнорує законопроекти, які розробляють представники опозиційних фракцій. Про це заявив голова Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель у понеділок, 26 липня.

"У Верховній Раді IX скликання фактично ігноруються законопроекти, розроблені опозицією. Як показує практика, прийняття законопроектів, серед авторів яких немає депутатів із Слуги народу, є рідкістю. Окремі опозиційні політики, дійсно, можуть бути серед авторів прийнятого закону, але для цього їм потрібно приєднатися до ініціатив монобільшості. При цьому підтримуються переважно непринципові документи, тоді як ключові законопроекти опозиції ігноруються", - сказано в повідомленні.

Комітет проаналізував показники законодавчої роботи фракцій та груп Ради за час роботи останньої парламентської сесії (лютий-липень). Загалом за останні півроку було прийнято 65 законів авторства народних депутатів.

Авторами абсолютної більшості законів (95%) стали народні депутати фракції Слуга народу: з 65 прийнятих законодавчих актів підписи депутатів монобільшості є на 62 документах. За останні півроку було прийнято лише три закони, серед авторів яких не було депутатів із Слуги народу.

Друге місце за кількістю прийнятих законів займають група Довіра і ВО Батьківщина - їхні депутати приєдналися до розробки 20 прийнятих законів. Наприклад, депутати з ВО Батьківщина були серед авторів законів про підвищення розмірів допомоги для дітей з важкими хворобами (№ 2024), забезпечення рівних можливостей матері і батька з догляду за дитиною (№ 3695), соціальний захист медичних працівників, які постраждали від коронавірусної хвороби (№ 5415).

У свою чергу, депутати Опозиційної платформи - За життя є серед авторів 16 прийнятих законів. Зокрема, це закони про основні принципи молодіжної політики (№ 3718), здійснення габаритно-вагового контролю (№ 3742), надання населенню культурних послуг (№ 4318), перелік документів, що підтверджують громадянство (№ 4355).

Нарешті, депутати фракції Голос ініціювали 13 законів, що набули чинності, а депутати групи За майбутнє ініціювали 11 законів, які було прийнято. Менше підтриманих законів у фракції Європейська солідарність - за півроку роботи Рада підтримала лише п'ять законів, серед авторів яких депутати цієї політсили


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/07/2021-07-27-7.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024