Залізничники реконструювали колії в зоні відчуження. Ірта-Fax (версія для друку) 30 июля 2021, 11:37

Залізничники реконструювали колії в зоні відчуження

Реконструйовано залізничні колії в зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції. Про це в четвер, 29 липня, заявив в. о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик під час візиту в зону відчуження ЧАЕС, пише сайт УЗ.

За його словами, реконструкція ділянки між станціями Вільча і Янов, що з'єднує зону відчуження Чорнобильської атомної електростанції з основною залізничною мережею, була виконана в рекордно короткі терміни.

"Сьогодні ми перевірили готовність шляхів до перевезень і пропустили ділянкою перший тестовий потяг. Всі випробування пройшли успішно, і шляхи в зону відчуження ЧАЕС повністю готові до експлуатації. Чекаємо перший поїзд з відпрацьованим ядерним паливом", - зазначив Юрик.

У повідомленні наголошується, що реконструйованою ділянкою буде перевозитися в централізоване сховище в зоні відчуження ЧАЕС відпрацьоване ядерне паливо з трьох атомних електростанцій: Рівненської, Хмельницької та Південно-Української.

В УЗ зазначили, що в ході робіт було замінено та реконструйовано 24,56 км шляхів, ще середнім ремонтом оновлено 4,3 км шляхів.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/07/2021-07-30-6.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024