01 августа 2021, 09:35

У Франції значно обмежили права не щеплених від COVID-19

Починаючи з неділі 1 серпня, у Франції посилили обмеження для тих, хто не пройшов вакцинацію від коронавірусної інфекції. Зокрема, у країні ввели низку заборон на відвідування такими людьми громадських місць: барів, ресторанів, лікарень, ТРЦ. Про такі обмеження в суботу, 31 липня, заявив президент Франції Еммануель Макрон.

Звертаючись до нації, французький лідер зазначив, що відмова від вакцинації - це прояв егоїзму і безвідповідальності.

Як пише Le Figaro, громадяни можуть оформити "санітарну перепустку" у паперовому або в електронному вигляді за допомогою програми TousAntiCovid. Прохання підготувати довідку про вакцинацію може виконати будь-який медичний працівник. Щоб зберегти документ на телефоні, пацієнт повинен відсканувати зображений на ньому QR-код через додаток TousAntiCovid Carnet.

Отримати "санітарну перепустку" можна, здавши негативний ПЛР-тест на COVID-19. Такий документ буде діяти максимум 72 години.

Водночас нові обмеження викликали невдоволення у тих, хто не підтримує ідею введення таких перепусток. Десятки тисяч людей у суботу по всій Франції вийшли на вулиці на знак протесту. Щоб заспокоїти бунтарів, влада вивела на вулиці 3 тисячі силовиків.

У французькій столиці повідомлялося про сутички маніфестантів із силовиками і застосування сльозогінного газу.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/08/2021-08-01-2.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024